Ook jij kan helpen

In 2017 overleed onze collega en vriend Tim van den Berg aan de gevolgen van ALS. De actie Swim for Tim heeft in 4 jaar tijd in totaal € 435.820 opgebracht voor Stichting ALS Nederland. 

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose; één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De levensverwachting van een ALS-patiënt is gemiddeld 3 tot 5 jaar. Er is geen medicijn, geen behandeling en vooralsnog geen toekomst.

Wetenschappelijk onderzoek is hard nodig om de oplossing voor ALS te vinden. Dit kost geld. Veel geld.  In 2016 en 2017 heeft een groot aantal collega’s, vrienden en familie van Tim de Amsterdam City Swim gezwommen. In 2018 en 2019 wilden we een andere actie en heeft een groep collega's met het team Klim for Tim meegedaan aan de Tour de ALS. Al deze acties hebben voor een groot deel van de opbrengst gezorgd.

Onze onmacht zetten we om in daadkracht. Daadkracht voor de Stichting ALS. Deze stichting zet zich in voor de bevordering van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS. Daarnaast zet de stichting zich in voor verbetering van de levenskwaliteit en zorg voor ALS-patiënten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Let op, Swim for Tim maakt gebruikt van cookies. Door deze website te bezoeken ga je hiermee akkoord