Mijn naam is Tim van den Berg

Mijn naam is Tim van den Berg en helaas ben ik getroffen door de verwoestende ziekte ALS. Swim for Tim gaat niet alleen om mij. Deze actie gaat om alle 1.500 patiënten in Nederland die met deze progressieve spierziekte kampen. De groep ALS patiënten heeft in ieder geval één overeenkomst: een ernstig gebrek aan tijd. Dit is een harde constatering want ALS is (nog) ongeneeslijk en dodelijk. De gemiddelde levensverwachting bedraagt 3 jaar.

Ondanks dat er nog geen medicatie of adequate behandeling is die de kans op overleven vergroot, wordt er wereldwijd keihard aan gewerkt. Dit kost natuurlijk geld en daarom is ALS de laatste jaren regelmatig in het nieuws. Enerzijds om de bekendheid met ALS te vergroten, anderzijds om ons ervan bewust te maken dat we alleen samen iets kunnen betekenen.

TimvandenBerg07Helaas heeft al deze aandacht tot op heden niet tot de gewenste oplossing geleid. We zijn er dus nog niet! Dat is de reden dat evenementen als de Amsterdam City Swim en Tour du ALS jaarlijks worden georganiseerd. Gelukkig groeit de omvang en het aantal van dit soort initiatieven om geld in te zamelen rap.

FlexFront, Nationaal Hypotheek Loket en Nationale Waarborg slaan dit jaar voor de derde keer de handen ineen en doet met een team mee aan de 2018 editie van de Tour du ALS. Maar dit alles is kansloos zonder jouw steun.

Vanzelfsprekend hoop ik dat je nooit met ALS te maken hebt gehad en nooit gaat krijgen. Maar deze sluipmoordenaar is er wel en we moeten deze ziekte dan ook een halt toe roepen.

Tim

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Let op, Swim for Tim maakt gebruikt van cookies. Door deze website te bezoeken ga je hiermee akkoord